Lovsång sprider Guds rike

Guds rike är det sammanhang eller den plats där Gud är kung. När vi lovsjunger erkänner vi att Gud är kung också över oss, vilket gör att hans rike sprids.

De första kristna levde i en kultur där det var viktigt att man visade sin lojalitet till kejsaren. Det var inte lätt, för de kristna visste att de hade fått en ny kung och att deras lojalitet nu tillhörde Jesus. När vi lovsjunger ger vi Gud vår lojalitet och vi kallar honom vår kung.

Jag vet inte om ni har sett Robin Hood? Storyn är att kungen Rickard Lejonhjärta är på resa och att hans bror, prins John, tagit över riket som hans vikarie. Problemet är att John behandlar folket mycket illa. Men Robin Hood hjälper folket mot John och rövar tillbaka deras skatter, för han vet vem som är deras egentliga kung, nämligen Lejonhjärta.

När vi erkänner Gud som kung sätter vi alla andra “kungar” eller “prinsar” i perspektiv. Pengar blir inte det viktigaste, popularitet blir inte nödvändigt, normer blir inte lika bindande. När vi lovsjunger Gud får vi se hans rike bryta fram och besegra andra riken och kungar.

“Lovsång producerar eller presterar inget, men är ändå det effektivaste sättet att förändra allt eftersom det erkänner Guds makt.”

Utmaning: Lovsjung Gud som är din kung och låt honom avsätta alla andra kungar i ditt liv.