Varför måste Jesus dö?

Ge sitt liv som lösen

Mark 10:45 Människosonen har inte kommit för att bli tjänad utan för att tjäna och ge sitt liv till lösen för många.

Varför behövs lösen? Jo, för du hålls i gisslan och behöver befrias! Många av er är fast i onani och pornografi. Det är slaveri! Du måste bli fri! Andra är fast i jämförelse och bekräftelse. Du fotar dig själv och jämför dig med vältränade och photoshoppade ideal. Det är också slaveri! Du måste bli fri! Jesus dog för att köpa dig fri från ditt slaveri!

Rädda det som var förlorat

Luk 19:10 Människosonen har kommit för att söka efter det som var förlorat och rädda det

Varför? Du har tappat orienteringen! Du är vilse! Du behöver hitta vägen till evigt liv! Annars kommer du precis som dina föräldrar och alla andra människor springa runt resten av ditt liv och leta efter mening i karriär, prylar, resor och sex! Gå inte dit! Det är en återvändsgränd! Jesus kom för att du skulle kunna hitta hem.

Utplåna djävulens verk

1 Joh 3:8 Den som syndar är djävulens barn, ty djävulen har syndat ända från början. Men Guds son har uppenbarats för att utplåna djävulens verk.

Du kommer att få se så sjukt mycket skit i ditt liv! Misshandel och våldtäkt. Missbruk och svek. Missfall och stöld. Allt sånt är djävulens verk! Jesus kom för att utplåna djävulens verk! Bibeln säger att djävulens mål är att stjäla, döda och förstöra. Jesus kom med överflödande liv! Oavsett vad du varit med om eller kommer vara med om. Oavsett vad djävulen stjäl, dödar eller förstör så finns det nytt liv och nytt hopp hos Jesus. Jesus kom för att göra allting nytt!